Over mij

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

SiemenHet is 2011, het internet viert al bijna zijn 20 jarig bestaan en ik heb eindelijk besloten om mijn eigen naam als domeinnaam te claimen. Ik was op zich wel aangenaam verrast dat mijn naam nog beschikbaar was. Zowel in de .nl variant als vele andere vormen. Blijkbaar toch een redelijk unieke combinatie van voor en achternaam. 😉

Deze site zal in het teken staan van ontwikkelen. Mijn ontwikkeling maar ook die van mijn omgeving en de wereld. We leven in een dynamische tijd. Veranderingen gaan en komen bijna met de snelheid van het licht. Dit is vooral te danken aan het internet en alle mogelijkheden die dat biedt.

Met alle informatie die wij binnen handbereik hebben, is het mogelijk je enorm te ontwikkelen. Er is zoveel om uit te kiezen dat je wellicht de neiging krijgt om helemaal niet te kiezen. Ik heb echter het tegenovergestelde. Ik kies veel. Soms moet ik mezelf dan ook tot de orde roepen. Ik kan helaas niet alles. Ik kan niet eens alles wat ik leuk vind.

Ik ben erg gecharmeerd van Getting Things Done (GTD) als methodiek om meer te doen (of gedaan te krijgen) in minder tijd. Er zijn allerlei verschillende varianten en afgeleiden van. De website Lifehacking.nl is er 1 van. Life hacken is een begrip dat ik ongeveer een half jaar geleden heb leren kennen. Ik denk dat het standaard (les)materiaal moet worden in elk zichzelf respecterend bedrijf en hogeschool. Het is gericht op slimmer werken en slimmer leven. Of zoals de site zelf zegt:

‘Getting Things Done’ en een vleugje MacGyver.

Ik kan het iedereen aanraden. De hoeveelheid tips zijn enorm, het potentieel nog groter.

Update: Het is inmiddels bijna 2016 en ik herken mijn leven bijna niet meer terug. Vandaar dat ik onderstaande heb doorgehaald. Begin 2013 heb ik alles uit mijn handen laten vallen met als doel mijn professionele leven opnieuw vorm te geven. Deze ommezwaai wordt goed in beeld gebracht in de docu City Folk.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

RotterZwam is geboren en afgelopen maanden zag BlueCity010 het levenslicht. Het leven heeft “een wending genomen” zoals men dat zo mooi zegt. Ik heb in 2013, 2014 en 2015 veel geïnvesteerd. Een beetje met geld maar vooral in tijd. Ik heb de tijd genomen mijn activiteiten te herijken. Dat is de beste investering die je kan maken. Want echte rijkdom zit in het genieten in de tijd.

Contact? siemen [at] sustainable-city-concepts [punt] com

Daarnaast probeer ik (milieu)bewust te leven. Ik rijd gewoon auto, maar op andere vlakken doe ik mijn best om mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. In de ideale wereld woon ik in een zelfvoorzienende boerderij, waar ik de WC doorspoel met regenwater, kippen heb die zorgen voor eieren en een kas in de tuin waar ik groenten en fruit kweek. Daarnaast verzorg ik mijn eigen stroom met zonnepanelen, warm ik het water met een zonneboiler en verwarm ik het huis met een houtkachel.

Wellicht kom ik in de toekomst nog eens dat ideale plekje tegen maar op dit moment woon ik nog “gewoon” in een rijtjeshuis. Afgelopen jaar heb ik wel de stap genomen om te investeren in zonnepanelen. De opbrengst is op dagelijkse basis en bijna realtime te volgen op deze website. De opbrengst is (als het goed is) gelijk aan ons verbruik. Maar daar kan ik op 1 oktober 2011 pas wat over zeggen. Dan hebben we ze een jaar.

Ondertussen proberen we op ons verbruik zoveel mogelijk te besparen. De volgende stap op dit vlak is wat mij betreft een zonneboiler. Maar ik vraag met af of ik nog plek heb op het dak voor de panelen die daarvoor nodig zijn. De focus zal dus komen te liggen op een houtkachel.

Op al deze vlakken streef ik ernaar mijzelf te ontwikkelen. Ik wil groeien, beter worden, beter presteren, beter doen, meer geven, meer ontwikkelen. Mijn vorderingen op die vlakken, zal ik hier met jullie delen.

 

5 Comments

 1. Adriaan Sebus

  10 April, 2013 at 10:50

  Goed bezig, jongen! Ik blijf je volgen.

 2. Met een glimlach op m’n gezicht je intro stukje gelezen. Mooi te zien welke doelen je jezelf stelt maar vooral hoe je ontwikkeling is – life thought you by doing and recovering who you are!

  • Hoi Marielle,

   Dank voor je reactie. Leuk dat het een glimlach op je gezicht toverde.

   Het is een hectische tijd. Nu ik niet meer beschikbaar ben voor de Financiële Dienstverlening, ben ik echt een andere fase in gegaan. Vandaag de sleutel van het Tropicana gekregen. Daar gaan wij binnenkort beginnen met een Stadslandbouw initiatief. Paddenstoelen kweken in de kelder van het Tropicana. Van de pensioenen naar de paddenstoelen. 😉

   Groet,
   Siemen

 3. Marlen Arkesteijn

  22 May, 2013 at 08:51

  Ha Siemen, leuke blog! Hoe kan ik je volgen?
  Ik hou een blog bij (nou ja) over mijn stadsboerinneschap op de Volkstuinvereniging: http://stadsboerin2.wordpress.com/

  groet
  Marlen

 4. Hé Siemen! Las net het artikel in het AD over je project in het voormalig Tropicana. Goed bezig man. Heel veel succes ermee! Groet, Ivo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2016 Alles kan duurzamer

Theme by Anders NorenUp ↑