Waterbesparing

WaterbesparingRuim een kwart van het water dat wij in Nederland gebruiken, spoelen wij door de WC. Dat is ruim 30 liter zuiver drinkwater per inwoner per dag! [bron].

Nu zijn veel WC’s al uitgerust met een knop voor waterbesparing maar nog lang niet overal is dit het geval. Vandaag deel ik een trucje om meer water te besparen. Ook al heb je al een waterbespaar knop.

De beste manier om water te besparen, is overigens door een composttoilet te gebruiken. Maar daarover een andere keer.

Het is eigenlijk heel simpel [als met zoveel dingen]. Je opent de stortbak van het toilet. Voor mensen met een hangend toilet kan dit overigens lastig of misschien wel onhaalbaar zijn.

StortbakStortbak met flesLinks of rechts naast de vlotter, is vaak net genoeg ruimte om een met water gevulde fles te plaatsen. Hij moet gevuld zijn om te voorkomen dat hij gaat drijven.

De fles die je hier ziet heeft een inhoud van 1 liter. De ruimte die de fles inneemt is dus ongeveer 1 liter. Er kan nu 1 liter water minder in de stortbak lopen. Als ik het toilet nu doorspoel bespaar ik die ene liter.

IMG_3874

Ik ben deze tip ooit een keer tegengekomen op internet. Weet niet meer waar, dus ik kan de credits niet toekennen. Hopelijk kan jij wat met deze truc.

Wat voor trucs heb jij om waterbesparing te realiseren?

 

About Siemen

Ik deel informatie over zaken die onze toekomst beïnvloeden. Deze zaken bevinden zich op het vlak van de economie, energie, omgeving.
This entry was posted in duurzame energie and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.