Schuur of garage plaatsen

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

schuurIn onze oriëntatie op ons duurzame en zelfvoorzienende plekje, kijk ik met een schuin oog ook al vast naar de bouw van een schuur of garage. Zaken als gereedschap, een kruiwagen en een aanhanger zet je toch graag ergens beschut weg. Hoe kan je dat zoal doen?

Ik heb op dit moment drie opties op het netvlies, die ik in volgorde van populariteit [bij mijzelf ;-)] uitwerk.De eerste is een levend bouwwerk. Na de cursus levend bouwen van The Greenman wilgen vlechtwerkProject heb ik de technieken geleerd om met wilgen een levende constructie te bouwen.

Wat mij gaaf lijkt, is met de constructie van een pergola [vier liggers op vier palen] aan de slag te gaan. Vervolgens vlecht je een constructie, die de pergola aan vier kanten “afsluit”. Dat zijn de drie zijkanten en het dak. De kopse kant blijft open als ingang.

Vervolgens laat je verschillende soorten klimop [hoppe, druif, passiebloem] aan de zijkanten tegen de constructie op klimmen. Bij voorkeur soorten die elkaar goed aanvullen vanuit de permacultuur gedachte.

Nadeel is dat je spullen niet droog staan, voordeel is dat je waarschijnlijk geen restricties vanuit het bouwbesluit hebt!

Strobalen schuurHet tweede idee is om met Strobalen iets te maken. Een constructie van strobalen is makkelijk in elkaar te zetten, erg duurzaam en leuk om te bouwen. Met tweedehands hout is het mogelijk om een stevige schuur neer te zetten tegen een redelijke prijs.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Het is makkelijk om dit bouwwerk wind- en waterdicht te maken zodat al je spullen droog staan. Voor de auto is dat niet noodzakelijk maar je gereedschap gaat een stuk langer mee!

Nadeel is dat het meer inspanning [en geld] kost, voordeel is de waterdichte eigenschap.

GarageDe laatste mogelijkheid is een prefab garage. Die is in 1 dag neer te zetten, uiteraard wind- en waterdicht en is beter afsluitbaar. Hier staan je spullen dus niet alleen droog maar ook veilig.

Hierbij krijg je naar alle waarschijnlijkheid wel te maken met welstandscommissies. Controleer dat goed voordat je aan een dergelijke project begint.

Nadeel is wellicht de kostprijs, voordeel is dat je ook je Porsche Cayenne veilig opbergt.

Zijn er nog andere mogelijkheden op dit vlak? Deel je ideeën hieronder.

2 Comments

  1. Als je ziet wat Welstand de afgelopen decennia er zoal heeft doorgelaten, dan kan die prefab er vast nog wel bij…
    Groet! H.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2016 Alles kan duurzamer

Theme by Anders NorenUp ↑