Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

koers wijzigenVia deze weg wil ik je informeren over een koerswijziging in mijn ondernemerschap. Na 15 jaar actief te zijn geweest binnen de Financiële Dienstverlening [FD], ben ik tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor een andere weg. De FD is de afgelopen tijd goed geweest voor mij en ik ben goed geweest voor de FD.

Vanaf vandaag zal ik niet meer beschikbaar zijn voor vaste of interim klussen in de FD. Ik heb mijzelf een jaar gegeven om SNOX opnieuw uit te vinden en een levensvatbaar bedrijfsmodel uit te werken.
Bij voorkeur ga ik dat doen in de duurzame hoek. Onze samenleving heeft een dubbele uitdaging in de vorm van eindige bronnen van fossiele brandstoffen en klimaatverandering mede als gevolg van een op continue groei gerichte economie. Ik werk vanuit mijn interesse voor duurzaamheid en zelfvoorzienend leven graag mee aan de noodzakelijke veranderingen om die uitdagingen aan te gaan.

Afgelopen jaar ben ik begonnen met mijn omscholing door een Permacultuur Ontwerp Cursus te volgen in Portugal. Afgelopen weekend volgde een cursus strobouw en verder in het jaar nog allerlei interessante workshops en opleidingen. Uiteindelijk zal SNOX geld willen verdienen met een combinatie van de nieuw opgedane kennis.

Als je stappen neemt om je droom te verwezenlijken, dan komen vanzelf de juiste mensen en gebeurtenissen op je pad. Na nog geen maand in de Hoeksche Waard te wonen, heb ik al veel interessante contacten opgedaan. Als gevolg van deze contacten ga ik een bestuursfunctie vervullen bij de nieuw op te richten stichting Transition Town Hoeksche Waard.

Een van de eerste uitdagingen is het aanleggen van een dorpstuin op permacultuur principes in het centrum van Oud-Beijerland. Het terrein van 3.100 m2 is vrij fors en zal een spilfunctie gaan spelen in het verbinden van verschillende activiteiten van lokale ondernemers, buurtbewoners, de gemeente en overige organisaties. Mijn in de FD opgedane competenties, komen daar goed van pas.

Waar kan jij mij mee helpen?
* Deel met mij je eigen waarnemingen over duurzaamheid die mogelijke niches voor een ondernemer bieden.
* Contacten met mensen die interesse hebben in een eetbare tuin.
* Contacten met ondernemers die hun bedrijfsmodel veranderden. Dit ter inspiratie en om van te leren.
* Suggesties, tips en steunbetuigingen zijn welkom. Maar ook mensen die zich afvragen waar ik in hemelsnaam mee bezig ben, worden gestimuleerd om te reageren. 😉

Via mijn blog op http://www.siemencox.com zal ik jullie blijven informeren over de voortgang. Maar ook hier op Linkedin zal ik van mij laten horen via status updates.

Daarnaast blijf ik ook actief als Business Developer bij Weekend-Planners.com. Het platform waar groepen mensen een weekendje weg kunnen plannen in vijf stappen.