Ons duurzame en zelfvoorzienende droomhuis

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Gezocht: In landelijke omgeving en met een vrij uitzicht aan meerdere kanten, zoeken wij onze droomwoning. De woning is volledig van hout opgetrokken en heeft de uitstraling van een grote blokhut. Er bevindt zich een groot overkapt terras aan de achterzijde van de woning waar we ‘s avonds lekker buiten kunnen zitten. Ook met slecht weer.

Deze uit de kluiten gewassen blokhut met een woonoppervlak van ongeveer 100 m2 staat op een stuk eigen grond van ongeveer 250 – 500 m2. Dit biedt ons de mogelijkheid om wat fruitbomen, een kleine kas, enkele kippen een twee geiten te houden. Daarnaast is er in de tuin een betonnen put ingegraven. Deze is geschikt voor de opslag van regenwater. Dit regenwater gebruiken wij o.a. om te wassen [vaatwasser & wasmachine],  de toilet door te spoelen en de moestuin te irrigeren.

Het erf grenst daarnaast aan een waterweg die in verbinding staat met andere waterwegen [rivier of meer]. Wij kunnen een platbodem of kleine moterboot aanleggen bij het erf en van daaruit het open water bereiken.

Op het dak liggen ongeveer 15 à 20 zonnepanelen. Deze zijn in staat om in onze volledige stroom behoefte te voorzien. Daarnaast zijn er accu’s beschikbaar die bij stroomuitval de hoognodige apperatuur [koelkast en CV] laat doordraaien. Naast de zonnepanelen ligt de zonneboiler. Deze voorziet ons van warm water. Binnen zorgt een moderne houtkachel voor de warmte in de winter.

De blokhut heeft een grote woon/eetkamer. Deze heeft veel glas waardoor de lichtinval optimaal is. Er zijn twee slaapkamers en een aparte studeerkamer. Het wassen e.d. gebeurd in een klein bijgebouw/schuur in de tuin.

Kent u deze woning of weet u iemand die een soort gelijke woning wil bouwen, geef mij dan een seintje. Wij willen deze woning graag huren of zelf bouwen samen met een groep enthousiaste liefhebbers van duurzaam leven.

2 Comments

 1. Mooi streven om een dergelijk droomhuis te betrekken. Wel één vraagje: hoe ga je je transport inrichten? Ik zie vaker dat zeer energiezuinige en in andere opzichten duurzame woningen in de buitengebieden gepland worden zodat je er als bewoner bijna niet onderuit komt om een auto aan te houden. Deze auto verbruikt al gauw een veelvoud aan fossiele energie van wat de woning verbruikt. Ik ben van mening dat de lokatie van woning, bij voorkeur op wandel-/fietsafstand van voorzieningen en NS-station erg belangrijk is.

  Hoe zie je dat?

  • webmaster

   15 October, 2012 at 16:10

   Hoe Jeroen,

   Goed punt. Ik wil op termijn mijn inkomsten uit bronnen halen die zorgen dat ik lokaal [iets met permacultuur ontwerpen] en locatie ongebonden [online platform] mijn inkomsten kan verdienen. Door die combinatie hoop ik zo min mogelijk gebruik te hoeven maken van een auto.

   Daarnaast wil ik erg graag de stap maken naar electrisch vervoer. Ik heb al een electrische scooter. Aangezien ik flink wat overcapaciteit heb op zonnestroom installatie, kan ik met de scooter nu gratis rijden. Deze brengt mij heel prettig naar mijn bestemming en heeft een bereik van 60 km. Alleen niet zo’n hoge snelheid. De renault z.e. spreekt mij wel aan als een volgende stap. Kruising tussen auto en scooter en met 80 km per uur toch erg snel. De electrische auto’s zijn mij wat duur en als de accu door zijn levensduur is, wat dan?

   Een treinstation in de buurt is dan wel belangrijk voor de grotere afstanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2016 Alles kan duurzamer

Theme by Anders NorenUp ↑